Puutarha: perhosbaari, pöytäkoristeita, puistopilatesta ja itse tekemisen iloa | Virittäydy vapaalle
#VirittäydyVapaalle

Puutarha: perhosbaari, pöytäkoristeita, puistopilatesta ja itse tekemisen iloa

Uutinen  24.03.2017

Supermessujen suosittua vakiokalustoa edustava Puutarha tuo kukkivan kevään kaikkien ulottuville. Ohjelmassa on oppimista, itse tekemistä, ihasteltavaa ja inspiroivia löytöjä pihaan, mökille, puutarhaan ja parvekkeelle. Keskellä hallia kulkee Toivomuskuja, ja kujan keskelle on rakennettu viisi erilaista Mallipihaa, kuin omia maailmojaan. Pihojen takana ovat alan puutarha-ammattilaiset eli Suomen ViihtyisäPiha, HB-Betoni, AH-Toimi ja Ahlman.

Messuvieraiden multasormet pääsevät töihin esimerkiksi ruusupuun leikkaamisessa, keväisen kukka-asetelman luomisessa, taimien koulinnassa ja perhosbaarin rakentamisessa. Marttojen kanssa taituroidaan satavuotiaan Suomen juhlapöytään helppoja koristeita, kuten omenapöytäkoriste.

Avokasviterraarion tekemiseen saa opastusta Omatarhurin Santeri Urhoselta, joka myös juontaa Puutarha-messut. Kasviterraario on mikropuutarha, jonka hoidosta ja ihailusta saa nauttia ympäri vuoden, messuilla rakennettava valmis kokonaisuus arvotaan kävijöiden kesken.

Hedelmäpuiden leikkauksen tavoitteena on saada puusta avoin, kasvun ja sadontuoton suhteen tasapainossa oleva puu, jossa on hyviä oksakulmia. Puutarhuri Sven Barkholt opastaa puun hyvään hoitoon, jolla tavoitellaan puuta, joka tuottaa määrällisesti ja laadullisesti hyvää satoa ja pyritään saamaan puusta pitkäikäinen.

Tv:stä tuttu hortonomi, puutarhuri, luontokartoittaja ja erä-opas Lotta Lindholm-Normaja pitää messuilla kaksi erilaista puheenvuoroa aiheista helppohoitoinen puutarha sekä vähemmän tuholaisia ja enemmän pölyttäjiä puutarhassa luonnonmukaisella tavalla. Jos olet joskus miettinyt, mitä tapahtuu puutarha-aiheisen tv-ohjelman kulisseissa, saat vastauksia Tanja Niemisen puheenvuoroista. Nieminen on ollut pihasuunnittelijana mukana tekemässä Huvila ja Huussi -ohjelmaa kausilla 2015 ja 2016. Miten tv-ohjelman suunnittelu ja toteutus oikeasti tehdään?

Puutarha Deli -alueella tarjolla on monenlaisia herkkuja ruislastuista käsintehtyyn suklaaseen ja jäätelöön. Lisäksi tarjolla on erikoisruokavalioille soveltuvia tuotteita, kuten gluteenittomia tuotteita sekä villejä yrttejä pohjoisesta. Ähkyn välttämiseksi kannattaa vetreyttää itsensä puistopilateksen avulla.

Tutustu Puutarhan ohjelmaan tästä!