Nuotiopiiri kokoaa retkeilijät OutdoorErään | Virittäydy vapaalle
#VirittäydyVapaalle
pata nuotiolla

Nuotiopiiri kokoaa retkeilijät OutdoorErään

Uutinen  18.04.2017

Suomen Erätaito rakentaa Supermessujen OutdoorErään eli C-halliin ohjelmallisen osaston, Nuotiopiirin, jonka maamerkiksi nousee jälleen iso lapinkota. Kodan juurella toimintaansa ja tuotteitaan esittelevät yhdistyksen yhteistyökumppanit Biwak Outdoor, Tentsile Finland, Juuvi ja Retkinikkari. Nuotiopiiri-lavalla nähdään mielenkiintoisia tietoiskuja, haastatteluja, näytöksia ja kisataan Retkikokin tittelistä.

Joppe Ranta, Mikko ”Peltsi” Peltola ja Kimmo Ohtonen

Retkinikkari Joppe Ranta esittelee Nuotiopiiriin nousevassa ”Retkinikkarin leirissä” nykyaikaisen ja vanhan tyylin leiriytymistä, sekä tuo mukanaan kattauksen luottovarusteitaan. Ohjelmalavalla kuulet Jopen vinkit retkeilyyn ja varustevalintoihin.

Mikko ”Peltsi” Peltola tulee lauantaina esiintymään ohjelmalavalle ja Peltsi ottaa osaa myös lauantain Retkikokkikisan osakilpailuun.

Luontotoimittaja ja -valokuvaaja Kimmo Ohtonen kertoo sunnuntaina mietteitään luontovalokuvauksen perusteista ja jakaa omien kokemuksiensa kautta vinkkejä siihen, mitkä asiat ovat tärkeitä luontovalokuvauksessa.

Suuntaa kohti lapinkotaa

Suomen Erätaidon osaston maamerkkinä kohoaa jälleen iso lapinkota – sen luo suunnistamalla osasto on helppo löytää! Eri kokoisia kotia osastolle pystyttää Juuvi-tuotteiden Anssi Romo, joka on paikalla kertomassa retkeilykodan mahdollisuuksista vaellus- ja retkikäytössä, sekä samalla myös suomalaisen tuotekehityksen haasteellisesta maailmasta. Näillä messuilla saattaa tarjoutua myös historiallinen viimeinen hetki ostaa Juuvi-tuotteita messutarjouksesta!

Biwak Outdoor on mukana Nuotiopiirissä. Biwak esittelee messuilla uuden retkiruokamerkin – Summit To Eatin – ja lisäksi mukana on DD Hammocksin, Petromaxin, Bushcraft Essentialsin, Solo Stoven, M-Kettlen tuotteita. Biwak Outdoorin edustamien retkeilyvälineiden tuote-esittelyjä pääset seuraamaan ohjelmalavalla.

Tentsile Finland tuo Nuotiopiiriin mielenkiintoiset puumajoitteensa ja ohjelmalavalla Tentsilen edustaja kertoo matalan hiilijalanjäljen luontomatkailusta.

Kisa ensimmäisestä Suomen retkikokki -tittelistä

Perjantaina Nuotiopiirin ohjelmalavalla starttaa leikkimielinen Retkikokkikisa. Jokaisena messupäivänä järjestetään osakilpailu, jossa kolme harrastajakokkia kilpailee valmistaen itse suunnittelemansa ruoka-annoksen Primuksen Essential Stove -kaasukeittimellä. Jokaisen osakilpailun voittaja jatkaa sunnuntaina kisattavaan finaaliin, jossa kilpaillaan Retkikokin tittelistä.

Retkikokkikisaa tuomaroivat mm. Janne Kataja ja Kimmo Ohtonen. Osakilpailujen voittajille on palkintona luvassa Primuksen Essential Stove set ja finaalin voittajalle Primus Campfire -sarjan piknik-keitin.

Katso OutdoorErä-ohjelma