Koko perhe messuilee – lapsille paljon puuhaa ja hallikaupalla hauskuutusta | Virittäydy vapaalle
#VirittäydyVapaalle

Koko perhe messuilee – lapsille paljon puuhaa ja hallikaupalla hauskuutusta

Uutinen  29.03.2017

Lapset on huomioitu Supermessuilla muun muassa tuttujen hahmojen muodossa: tassua voi paiskata ainakin Katti Matikaisen, Nakkirakin ja Ville Vikingin kanssa, lauantaina 22.4. paikalla on Tuttiritari-musikaalin sekä Hui kauhistus -kummituskomedian poppoota.

Hyödyllisiä erätaitoja ja pörröisiä koirakavereita

OutdoorErän puolella on mahdollista harjoitella retkeilytaitoja yhdessä koko perheenä sekä oppia uutta kaikenkarvaisista koirakavereista ShowHaun Match Showssa ja monissa koira-aiheisissa ohjelmasisällöissä. Laajalla ShowHau-alueella on koko viikonlopun ajan koira-aiheista ohjelmaa kuten agilitya, sirkuskoira- ja avustajakoiraesityksiä sekä Suomi100-hengessä tietysti kotimaisten koirarotujen esiinmarssi. Ihanan pörröisiä alpakoita taas pääsee rapsuttelemaan Luonto-Olohuoneen osastolle E1010.

Tuttuja satuhahmoja lapsille

Lauantaina ja sunnuntaina Kotimaan Matkailumessut juontaa Risto Räppääjä -elokuvista tuttu, suosittu tubettaja Samuel Shipway.

Ville Vikingin Rantakunto2017-showssa jorataan yhdessä maailman ihanimman laivakissan kanssa. Ville rakastaa tanssimista ja messuille hän saapuu näyttämään lempitanssikuvionsa jokaisena messupäivänä kahteen otteeseen.

Katti Matikaisen ja Nakkirakin kanssa luvassa on varsin mau-ahtavaa menoa, kun kaksikon esityksessä saadaan ensimakua ensi kesänä Pyynikin kesäteatterissa esitettävästä näytelmästä lauantaina ja sunnuntaina.

Lapsille soveltuvia teatteriesityksiä

Tampereen Työväenteatterin Tuttiritari ja lohikäärmeen salaisuus -poppoon hahmot esittävät otteita musikaalistaan lauantaina.

Hui Kauhistus -kummituskomedia villitsee lauantaina. Tarinassa vilisee kummituksia ja muita kummajaisia. Mutta ovatko ne niin kammottavia kuin luulisi? Ovatko kummitukset pelottavia? Onko vampyyri yhtä hurja kuin maineensa? Mauri Kunnaksen tekstissä kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Aikuinenkin voi lähteä turvallisin mielin mukaan mörköjen pelottavaan mutta kunnasmaisen hauskaan maailmaan.

Jos perheenne on aktiivista sorttia, kannattaa hetkeksi piipahtaa kuulemaan piha-arkkitehti Heidi Hannuksen puheenvuoroa siitä, kuinka pienillä muutoksilla omasta pihasta voi saada monipuolisen, koko perheen kuntokeskuksen. Puheenvuorot jokaisena messupäivänä.

Kummitusjuttuja isommille

Vähän isommille kylmiä väreitä voi tulla kummitusjutuista ja aikuisillekin suunnatuista saduista. Voipaalan kartanossa on romanttinen puutarhan ja kauniita rakennuksia, mutta älä anna sen hämätä, kartanossa on myös kauhua! Voipaala kätkee sisälleen arvoituksia ja selittämättömiä ilmiöitä. Mitä on haudattu kellareihin ja kenen luita löytyi kartanon rakennustöiden yhteydessä vuonna 1600? Kummitustarinoita ja -kokemuksia kerrotaan aina sadan vuoden takaa nykypäiviin saakka lauantaina ja sunnuntaina.

Näytelmään GRIMM – kun sadut heräävät eloon kurkistetaan lauantaina. Näytelmä on sekoitus monesta eri Grimmin veljesten sadusta, eikä siitä puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteita, unohtamatta tarinan herkempiä tunnelmia. Kyseessä onkin enemmän satu aikuisille, vaikka lapsikin voi sitä tulla katsomaan.

Koko perhe viihtyy tässä tapahtumassa, mutta Supermessuilla on tuttuun tapaan myös kätevä lapsiparkki, johon tenavat voi jättää hyvin mielin viihtymään, jos kesän matkasuunnitelmia tai puutarhan puunausta haluaa miettiä ihan aikuisten kesken.

Tutustu ohjelmaan »


ShowHau Samuel Shipway Ville Viking Katti Matikainen Nakkirakki Tuttiritari Hui Kauhistus Heidi Hannus Kummitustarinoita GRIMM Lapsiparkki