Erämessut goes Tampere = OutdoorErä | Virittäydy vapaalle
#VirittäydyVapaalle

Erämessut goes Tampere = OutdoorErä

Uutinen  22.02.2017

Huhtikuussa eräillään taas Tampereella.  Tapahtuma on eräänlainen läpileikkaus suosittujen Riihimäen Erämessujen tarjonnasta. OutdoorErässä luodaankin jalansijaa luontoharrastusta, retkeilyä ja niihin liittyviä varusteita ja palveluita tarjoavalle tapahtumalle Pirkanmaan alueella.

Retkeily, kalastus ja luonto

Ohjelmassa on paljon aktivoivaa tekemistä: kokeiltavaa, koettavaa ja mielenkiintoista seurattavaa kuten laserammuntaa, tokoa ja agilitya sekä. Erätulilla ja Peltsin Lappi -ohjelmista tuttu Mikko ”Peltsi” Peltola on messuilla lauantaina ja kekseliäitä retkikikkoja on kertomassa retkinikkari Joppe Ranta ihan kaikentasoisille eräilijöille. Hankintoja tuleville reissuille voi tehdä muun muassa Scandinavian Outdoorin osastoilla, mukana on myös EräLappi, jonka valikoimista saa tuotteita suoraan Lapista. Kiinostuneet kävijät pääsevät testaamaan myös laser- ja jousiammuntaa.

Koiraihmisille tapahtuma on varsin mieleinen, sillä toko- ja agility-aktiviteettien lisäksi messuilla on muutakin koira-aiheista sisältöä, kuten ShowHau-tv-ohjelman Roadshow, poliisikoiria ja lapsia ihastuttavia sirkuskoiria. Sunnuntaina messujen ulkoalueella on tarkoitus järjestää Suomen suurin koirien match show, jonka tuotto menee hyväntekeväisyyteen avustajakoirien hyväksi.

Retkikokki-kisan osakilpailuja järjestetään viikonlopun aikana yhteensä kolme. Jokaiseen osakilpailuun valitaan kolme kilpailijaa hakemusten perusteella, ja jokaisen osakilpailun voittaja pääsee sunnuntain finaaliin. Kilpailijoiden valmistamat annokset alistetaan arvovaltaisen asiantuntijaraadin maisteltavaksi. Tuomaristo koostuu retkeily- ja ruoka-alan asiantuntijoista, maistelijoina on muun muassa Peltsi, Joppe ja myös messuilla vieraileva luontovalokuvaaja Kimmo Ohtonen.

Nyt toista kertaa järjestettävä erähenkinen tapahtuma nousee yhteistyövoimin, kun Kansainvälisistä Erämessuista vastaava Riihimäen Messut ja Supermessujen tarjonnasta vastaava Tampereen Messut yhdistävät jälleen voimansa.