Puutarha pukeutuu syksyyn | Virittäydy vapaalle
#VirittäydyVapaalle
syyskukat ulkona

Puutarha pukeutuu syksyyn

Blogi  21.09.2017

Trukkilavojen uusiokäyttöä

Sain yhdeltä ihanalta asiakkaaltani viime messujen jälkeen neljä trukkilavaa. Pinterest on täynnä ideoita eri tarkoituksista, mihin trukkilavoja tuunataan. Kolmesta tein penkin (eli maalasin ne värikkäillä sävyillä ja laitoin päällekkäin) ja yhdestä tein itselleni orvokkipenkin. Ostin Puutarha-messuilta Mäkelän Puutarhalta mustia ja valkoisia orvokkeja. Ne sopivat hienosti vihreään kukkatelineeseen. Tämän orvokkipenkin asetin ihan meidän ulko-oven eteen. Ideana on, että se tuottaa iloa kaikille meillä vierailijoille, mutta eritoten meidän perheelle, joka kulkee ovesta päivittäin.

Syyskukat kehiin

Kuukausi sitten orvokit näyttivät siltä, että ne olisi pitänyt siirtää pois parisen viikkoa aiemmin. Hurautin luottokukkakauppiaalleni Hopeahipun Teijan luokse. Hän ehdotti minulle trendikkäitä valkoisia mustakeskustaisia krysanteemeja. Lisäksi itse halusin hopealankaa, sillä harmaahan on yksi syksyn ainaisista trendiväreistä. Vaikka kesällä penkki täyttyi kokonaan yhdetä lajista, halusin syksyyn enemmän variaatioita. Krysanteemien ja hopealankojen lisäksi penkkiin pääsi muratteja. Viime Puutarha-messuilla ihastuin tähän roikkuvaan kasviin ja nyt meillä sisälläkin kasvaa muratti. Pakkasten tullessa aion laittaa penkkiin vielä kanervia. Niistä onkin iloa sitten koko talveksi.

Kukkapenkki on ulko-ovemme vieressä ja on saanut paljon positiivista huomiota. Olen kovin ylpeä siitä, sillä olen vasta aloitteleva viherpeukalo. Miten teidän puutarhanne pukeutuvat syksyyn? Mikä tekee syksyn kivaksi puutarhassa?

– Pauliina Lindgren

Supermessut-blogi löytyy osoitteesta blogi.supermessut.fi