Kimmo Ohtonen – Mitä on vastuullinen luontomatkailu? | Virittäydy vapaalle
#VirittäydyVapaalle

Kimmo Ohtonen – Mitä on vastuullinen luontomatkailu?

la 23.04.2022 13:30-14:00

Kylä-lava, E-halli

Vastuullisuus on yksi aikamme kantavista teemoista, joka on tullut keskeiseen osaan myös matkailussa.
Mutta mitä on vastuullinen matkailu? Onko sitä olemassa? Ja minkälaisia vaikutuksia luontomatkailulla on itse luonnolle? Muun muassa näitä ajankohtaisia kysymyksiä toimittaja ja kirjailija Kimmo Ohtonen pohtii puheenvuorossaan.

Hänellä miltei 20 vuoden kokemus televisio-ohjelmien ja dokumenttien tekemisestä eri puolilla maailmaa, Borneosta arktiselle alueelle ja Saimaalta Intiaan. Vuosien saatossa Kimmolle on hahmottunut se, miten monista eri elementeistä vastuullisuus koostuu ja ettei asiat ole usein niin kuin ne saattavat ensisilmäyksellä näyttää. Ilmastokriisin ja kuudennen sukupuuttoaallon keskellä vastuullisuuden merkitys matkailussa korostuu entisestään. Voimmeko me matkailijat olla oikeiden päätöksien kautta osa ratkaisua?

 

Toimittaja, kirjailija Kimmo Ohtonen on työskennellyt televisiodokumenttien ja -ohjelmien parissa Suomessa ja Britanniassa jo miltei 20 vuoden ajan. Suomessa Kimmo tunnetaan ennen kaikkea monista luontoa ja ympäristöasioita käsittelevistä ohjelmista mutta hän on uransa aikana käsitellyt kaikkea inhimillistä eri puolilla maailmaa. Kimmo lähestyy käsittelemiä aiheitaan ennakkoluulottomasti, häntä ohjaakin palava halu ymmärtää, miten maailman pyörät pyörivät ja miksi me ihmiset olemme tällaisia kuin olemme.

 

 

Tervetuloa kuuntelemaan puheenvuoroa tärkeästä aiheesta E-hallin Kylä-lavalle lauantaina klo 13.30!

 

Teema: Kotimaan Matkailu