Virittäydy vapaalle | Vapaa-ajan tapahtumakokonaisuus

Virittäydy vapaalle


22.–24.4.2022
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#VirittäydyVapaalle

VIRITTÄYDY VAPAALLE
PE–SU: Piha & Koti • Kotimaan matkailu
LA–SU: Keräilyn maailma • Suuri Snadi • Perhomessut

Virittäydy vapaalle -tapahtumakokonaisuus johdattaa kävijänsä virkistävään vapaa-aikaan. Katseltavaa ja yhteistä tekemistä on luvassa koko perheelle aina matkailusta pihan ja kodin laittoon sekä keräilystä pienoismalleihin. Unohda harmaa arki, sillä tämä tapahtuma on kaikkea muuta paitsi työtä.

Osta liput  › Näytteilleasettajat ›

Virittäydy vapaalle -messut tarjoili oivalluksia Tampereella

Aurinkoinen viikonloppu Tampereella saatteli päivänvaloon myös uuden vapaa-aikaan keskittyneen tapahtumakokonaisuuden. Virittäydy vapaalle kuljetti virkistävään vapaa-aikaan 22.–24. huhtikuuta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa, viiden teeman, neljän hallin ja kolmen päivän voimalla.

Piha ja Koti sekä Kotimaan Matkailu tarjosivat inspiraatiota, hankintoja ja oivalluksia perjantaista sunnuntaihin. Kaksipäiväiset Keräilyn maailma, Suuri Snadi ja Perhomessut täydensivät viikonloppuna tapahtuman tarjontaa vintage-löydöin, pienoismallein ja perhoin. Lapland Hotels Oy palkittiin messuilla Vuoden Kotimaan Matkailuyritys 2022 -tunnustuksella.

– Kiitos kaikille messuvieraille ja näytteilleasettajille! Ajatuksissamme oli saada tarjota rentouttava tuulahdus yhdessä vietettäviin hetkiin ja olikin ilo huomata, miten tapahtumaan osallistuttiin usein koko perheen ja ystävien joukolla, sanoo Virittäydy vapaalle -tapahtumakokonaisuuden projektipäällikkö Paula Karhu Tampereen Messut -konsernista.

Valovoimainen Saimi Hoyer ja Punkaharjun lumo

”Varmaa vain on, että olkoonpa ilta tahi aamu, kesäyö tai auringonpaiste, maassamme ei ole kauniimpaa huvipuistoa. Ja tämä sanoo Punkaharjusta paljon. Se tietää rikkaana olemista.” Zacharias Topelius

Näin kirjoitti suomalainen kirjailija, runoilija, toimittaja ja historioitsija Topelius Punkaharjusta jo 1800-luvulla. Koko kansan rakastama ja tuntema satusetä ylisti estottomasti harjun kauneutta ja vuonna 1875 julkaistussa Maamme-kirjassaan lausui sen Suomen kauneimmaksi paikaksi. Säkeet koristavat vuosia myöhemmin myös Saimi Hoyerin luotsaaman Hotelli Punkaharjun verkkosivuja. Ajatuksiin on ihastuksesta huokaisten helppo yhtyä ja samoin ymmärtää, miksi maailmaa matkannut malli on halunnut asettua harjun huomaan – sekä avata historiaa huokuvan majan myös onnellisille matkaajille.

Piha & Koti

Kotihaaveista pihaunelmiin
Parhaat löydöt ja kekseliäät ideat omaan pihaan. Halliin rakentuu näyttävä kuuden kodin Pihakatu, missä korostuu kotimaiset tuotteet ja oivaltavat ratkaisut. Omatarhuri-puistosta nappaat viimeisimmät vinkit puutarha-alan asiantuntijoilta.

Taimien koulintaa, piharakentamista ja pistokkaita
Hurahda pistokkaisiin tai opi hyödyntämään luonnon antimia. DIY-alueella pääset itse kokeilemaan muun muassa taimien koulintaa.

TUTUSTU ALUEEN NÄYTTEILLEASETTAJIIN

Kotimaan Matkailu

Kylähyppelyä ja lähimatkailua
Kotimaan kiinnostavimmat lomaideat ja matkailukohteet Suomen saaristosta aina Pohjois-Lapin tuntureille. Esillä on kaupunkien ja kuntien erilaiset matkailumahdollisuudet, teatterit, luontopolut, hotellit ja muut nähtävyydet.

Seikkailuja ja luonnon rauhaa
Suomi on täynnä suloisia pikkukyliä, upeita luonnon seikkailukohteita ja rentouttavia hengähdyspaikkoja. Kohteet esittäytyvät näyttävästi myös näytteilleasettajien tuottamalla ohjelmalla.

TUTUSTU ALUEEN NÄYTTEILLEASETTAJIIN

Keräilyn maailma ja Suuri Snadi

Keräilyn maailma ja Suuri Snadi

Mummolan aarteita – retrokodin löytöjä
Keräilyn maailma tuo aarteet ulottuvillesi. Keräily-messut ja Platta-levytapahtuma muodostavat yhdessä Keräilyn maailman, joka toimii tapaamispaikkana kaikille keräilystä, vanhoista esineistä, postimerkeistä ja levyistä kiinnostuneille.

Pienoismalleja, nukkekoteja sekä vanhoja leluja
Suuri Snadi rantautuu vihdoin Tampereelle – tapahtuma laittaa yhteen nukkekodit ja nallet, pienoisrautatiet, jenkkiautot ja historiaa huokuvat vanhat lelut.

TUTUSTU ALUEEN NÄYTTEILLEASETTAJIIN

Perhomessut

Perhomessut

Perhokalastus, mukaansa tempaava harrastus kaikenikäisille
Jokaiselle sopiva ja mielenkiintoinen harrastus, jonka alkuun pääsee helposti. Tarjolla kaikkea vasta-aloitteleville ja jo pidemmän aikaa lajin parissa olleelle.

Messutarjontaa kaikille
Perhonsidontaa, perhonheittoa altaalla, sidonta- ja perhokalastusmateriaaleja, eränkäynnin tarvikkeita, perhokalastusmatkailua, mielenkiintoisia luentoja. Tule ja koe jotain uutta ja mielenkiintoista!

TUTUSTU ALUEEN NÄYTTEILLEASETTAJIIN

Näytteilleasettajana MM.

- Näytteilleasettajat päivitetty 19.4.2022 - A. Berki A. Lamminmäki Oy AAMULEHTI AAMULEHTI Aavasaksan Lappi AhlmanEdu Aholansaaren lomakeskus ja museo Ajan-Muisto Oy Akaan Matkailu Oy Amazing City Oy Angela Pått Anne Ylander Antikvariaatti Arwo Paperi / Juvekim Oy Antique Design Hall Antologia Antikvaari Antti Jalonen Anunputiikit Ari Haavisto Ari Harjula Ari Virtanen AromaKauppa Oy Art In Me Arto Kauppinen Asikkalan kunta Asu-Astra Finland Oy Asukastori Atelier Tea-O-Rama Aulikki ja Juhani Tero Aura Jari Autoliitto Biltema Suomi Oy Carita Keinänen Carita Marjanen Civita Plus Oy Coltello Oy DiskDisk Donna Taponero Eero Kumanto Eija Leinonen
Kaikki näytteilleasettajat ›

Yhteistyössä:

Perhomessut Pirkanmaan Perhokalastajat ry

#VirittäydyVapaalle #PihaJaKoti #KotimaanMatkailu #Keräily #SuuriSnadi


22.–24.4.2022
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#VirittäydyVapaalle

Virittäydy vapaalle -tapahtumakokonaisuus johdattaa kävijänsä virkistävään vapaa-aikaan. Katseltavaa ja yhteistä tekemistä on luvassa koko perheelle aina matkailusta pihan ja kodin laittoon sekä keräilystä pienoismalleihin. Unohda harmaa arki, sillä tämä tapahtuma on kaikkea muuta paitsi työtä.

Osta liput  › Näytteilleasettajat ›

Aukioloajat

Perjantaina 22.04.2022 klo 11:00-18:00
Lauantaina 23.04.2022 klo 10:00-17:00
Sunnuntaina 24.04.2022 klo 10:00-17:00